Het kopen van een nieuwbouwwoning biedt nu én voor de lange termijn veel voordelen.

Nieuwbouwwoningen zijn goed geïsoleerd, gasloos en met behulp van zonnepanelen woon je zo goed als energieneutraal. Dit is niet alleen aantrekkelijk voor je portemonnee, maar hiermee draag je ook bij aan een beter milieu.

Energiezuinig
Onderzoek van het Nibud wijst uit dat een huishouden met een gemiddeld energieverbruik inmiddels jaarlijks € 9.300,- kwijt is aan gas en elektra*. De sterke stijging van de energietarieven zet de komende tijd waarschijnlijk alleen maar verder door. Kies je voor nieuwbouw, dan bespaar je deze kosten (grotendeels) omdat je vrijwel geen energieverbruik hebt.

Onderhoudsarm
Doordat alles aan het huis nieuw en fris is, heb je in de eerste vijf jaar nauwelijks tot geen onderhoud nodig.

Duurzaam
Nieuwbouwwoningen zijn een stuk duurzamer dan oudere woningen. Nieuwbouw belast het milieu bovendien minder en zorgt voor een geringere uitstoot van CO2.  Door goede isolatie biedt een nieuwbouwwoning bescherming tegen kou, warmte en geluid. Daarnaast zijn zij voorzien van de modernste en duurzame technieken voor ventilatie en klimaatregulatie, waarmee je verzekerd bent van een aangenaam leefklimaat. 

Aantrekkelijke rente
Door de lage energielasten van nieuwbouwwoningen zijn veel banken bereid om bij aankoop een hogere hypotheek en een lagere hypotheekrente aan te bieden. Dit zorgt voor lagere maandlasten en zo hou je meer geld over voor andere uitgaven. 

*) huishouding van 4 personen in een vrijstaande woning, uitgegaan van gemiddelde tarieven d.d. september 2022.