Interview met bewoner Marco Boonstra over de Elfstedenwijk

Marco en zijn vrouw Riemke noemen zich echte Franekers. “We zijn getogen in Franeker.” Ze zijn in 2017 in de Elfstedenwijk in Franeker komen wonen. Hier wonen ze nu samen met hun twee kinderen Niels en Hidde. Ze wonen als gezin met veel plezier in de Rietbuurt. Marco is erg betrokken bij de ontwikkeling van de Elfstedenwijk. Hij is voorzitter van Brede wijkvertegenwoordiging. Deze stichting behartigt de belangen van de bewoners van de Elfstedenwijk. Ze overleggen veel met de gemeente Waadhoeke en de projectontwikkelaar BPD.


Van bestaand naar nieuwbouw

In augustus 2016 hebben Marco en Riemke hun voormalig (t)huis verkocht. “We zijn toen naar nieuwbouw gaan kijken. We zochten een huis dat af was.” Er waren meerdere belangstellenden voor de woning waar zij hun oog ook op hadden laten vallen, maar gelukkig werden zij de nieuwe eigenaren van het huis!

 

Het traject van aankoop en inrichten was aangenaam. Ze kijken terug op een goede ervaring met de aannemer Bouwbedrijf Van Marrum. Het huis werd snel opgeleverd. Een tip van Marco is om je goed te laten adviseren door huidige bewoners. “Breng gerust een bezoek aan de wijk en laat je informeren door je potentiële nieuwe buren.”

 

Close banden in een volksbuurt
De Elfstedenwijk grenst aan de binnenstad, je fietst zo de binnenstad van Franeker binnen. Het mooie aan de locatie is dat je naast de fijne locatie ook een weids uitzicht hebt. “Dat geeft een vrij gevoel, maar je hebt toch alle voorzieningen binnen handbereik.” In de buurt zie je veel bewoners die in dezelfde levensfase verkeren. Zo rond de 40 jaar, al dan niet met kinderen. “Het voelt als een volksbuurt, we zijn best close met elkaar.”

 

Duurzame toekomst
Het duurzame karakter van de woning speelde tijdens de aankoop nog geen grote rol voor Marco en Riemke. Het was meer een financiële overweging om in duurzaamheid te investeren. “Zo kun je bijvoorbeeld met zonnepanelen veel voordeel boeken op je energiekosten.”

De toekomst van de Elfstedenwijk ziet Marco vooral voor zich met goede voorzieningen voor de jeugd. De wijk mag wat hem betreft nog iets meer aangekleed worden, zodat nieuwe kopers over de streep getrokken worden. Het lijkt hem ook leuk om iets te gaan plannen met de buurtbewoners: “Een nationale burendag met een grote opkomst lijkt mij geweldig!”

+
Nieuwbouwplannen? En wil je inspiratie opdoen voor het bouwen van je droomhuis? Bezoek dan één van onze evenementen!